LeidenHenriette van der Meystraat 48€ 500.000,- k.k.

Bezichtiging aanvragen

Description

In Leiden, aan de Haagse kant van de Stevenshof, ligt deze verrassend ruime eengezinswoning in de Henriëtte van der Meystraat, met 7 (potentieel 8) kamers. De woning heeft een woonoppervlakte van 151 m2, op een perceel van 134 m2. De woning is gebouwd in 1991 en door de goede isolatie (energielabel A+) en de zonnepanelen krijgen de eigenaren geld terug op de energierekening. De woning ligt in een kindvriendelijke buurt met relatief veel gezinnen. Verder is het een betrekkelijk rustige buurt gekeken naar de bevolkingsdichtheid.

De Henriëtte van der Meystraat 48 ligt in de buurt, Dobbewijk-Zuid. Deze woning ligt vlakbij het eind van de straat bij de rand van de woonwijk. Je wandelt dus zo de groene polder in. Zowel de binnenstad van Leiden als het centrum van Den Haag zijn snel en per fiets te bereiken. In 12 minuten fiets je naar het centrum van Leiden. Naar centrum Den Haag is 40 minuten fietsen, voor het grootste deel over een groen, landelijke fietspad, zonder autoverkeer. Bij slechter weer brengt de trein je in 16 minuten op Den Haag Centraal. De British School en American School of the Hague liggen ook op fietsafstand. De woning ligt op loopafstand van treinstation De Vink. Supermarkten en andere winkels, het gezondheidscentrum (met huisarts, apotheek en fysio) en meerdere goede basisscholen zijn ook op loopafstand. Voor wie nog auto rijdt: de dichtstbijzijnde uitvalsweg is 3 minuten rijden. Parkeren kan in de straat, vaak voor de deur en anders schuin tegenover de woning op het parkeerplaatsje (18 extra plekken – ook met laadpaal). In 40 stappen ben je aan het water van de singel met aanlegsteigertjes voor boten en met een open vaarverbinding naar de Rijn, de binnenstad van Leiden en de recreatieplassen.

Verkopers aan het woord:
Wij zijn ruim 30 jaar geleden als eerste bewoners in dit huis komen wonen en hebben de bomen in de omgeving groot zien worden. We hebben hier onze twee kinderen grootgebracht. Zij wonen nu in Utrecht, waar wij naartoe verhuizen.

De wijk is rustig en fietsvriendelijk. De kinderen konden heerlijk op het pleintje 100 meter verderop spelen en al snel zelf naar school lopen. Het was voor ons als werkende ouders fijn dat het huis dicht bij station De Vink ligt en vlakbij de snelfietsroute naar Den Haag.

Wij houden veel van groen en hebben hart voor het milieu. Daarom hebben we al jaren zonnepanelen op het dak en inmiddels ook een accu. We genieten veel van onze voor- en achtertuin. In de achtertuin, op de plek waar de kinderen eerst in de zandbak speelden en waar we daarna een moestuintje probeerden, is nu een rustgevende vijver. Deze tijd van het jaar komen daar kikkervisjes. Met de aanbouw van onze serre hebben we het mogelijk gemaakt om de achtergevel helemaal open te zetten, zodat er een grote ruimte van woonkamer tot tuin ontstaat. We hebben ook andere persoonlijke nuances in het huis aangebracht, zoals het zelf gemaakte glas-in-lood en de werkhoeken in de achter slaapkamers.

Alle jaren vonden we het heerlijk om in dit huis te wonen. Wij hopen dat de toekomstige bewoners met hun familie net zo veel van het huis zullen genieten als wij hebben gedaan.

De indeling is als volgt:
De woning heeft 7 kamers (potentieel: 8). Op de 1e verdieping zijn 3 ruime slaapkamers (één met wastafel; twee met inbouwkasten) en een badkamer met ligbad/douche, 2e toilet, dubbele wastafel en wasmachine. Op de 2e verdieping zijn 2 grote slaapkamers, waarvan één eenvoudig is te splitsen voor een 3e slaapkamer boven (verwarming en ramen zijn al dubbel aanwezig). Deze kamer is aangebouwd in een goed geïsoleerde opbouw, met onderhoudsvrij Keralit gevelbekleding aan de buitenzijde en krijgt licht vanuit vier ramen en een groot daklicht. De kamer geeft toegang tot een breed balkon met ruim uitzicht. Deze kamer is door de lichtinval ook geschikt als schilder-atelier.

Op de begane grond zijn de hal, een toilet, de keuken, de woonkamer en een unieke serre-kamer. De serre-kamer heeft aan beide zijden schuifwanden. Staan die dicht dan heb je een ruime, goed geïsoleerde werk-, eet- of speelkamer achter de woonkamer, met veel lichtinval en uitzicht op de tuin. Staan de schuifwanden open, dan is er één grote (feest)ruimte waarin de woonkamer en de tuin in elkaar overvloeien.
De woonkamer heeft een houten vloer en is ruim genoeg voor een zit-, eet- en speelhoek. Er is een afgezonderde hoek voor een piano of Playstation. Een open doorgang met prachtig glas-in-lood verbindt de woonkamer met de eetkeuken. Deze keuken is in 2020 vernieuwd en heeft moderne apparatuur van hoogwaardige kwaliteit (Miele; kookplaat Siemens). De kookluchtjes zuigen vanaf de kookplaat direct naar buiten.

Buitenruimte:
Terwijl je kookt, zie je door het voorraam de groene voortuin, die de woning scheidt van de straat. De vogeltjes in de sierpruim-boom kijken je aan. De voortuin heeft ook een jonge perenboom. Bijzonder is de achtertuin op het zuidoosten. Deze tuin heeft niet alleen 30-jaar oude druivenranken en rozen, maar toont het hele jaar door bloemen. Altijd is er wel een struik of klimplant in bloei. Ook aardbeien, bessen en kruiden ontbreken niet. ‘s-Zomers is de tuin relatief koel; in het voor- en najaar zit je heerlijk in het zonnetje tussen de ruisende bladeren. Er is een rustgevende vijver, met vissen, kikkers en allerlei mini-diertjes.

Energie-neutraliteit:
De hele woning is van het gas af. In 2019 is het dak van de woning vernieuwd. Toen zijn ook 13 zonnepanelen gelegd met een vermogen van 3800 KWp en 10 jaar opbrengst-garantie van Solar-Energy-Groep BV. De panelen zijn aangesloten aan het elektriciteitsnet, zodat je bij zonnig weer terug-levert en in de winter van het net kan afnemen, maar daarnaast zijn de panelen ook aangesloten aan een eigen Li-Ion accu met een capaciteit van 7000 Wh. Met deze accu sla je eerst zelf je overtollige zonne-energie op; je levert dus pas terug als je accu vol is en je koopt stroom op goedkopere momenten of als je accu leeg is.

Last but not least: de woning heeft aan alle kanten prettige, vriendelijke buren.

Overige bijzonderheden:
– Gebruiksoppervlakte wonen: 151,2 m2
– Externe bergruimte: 5,4 m2
– Gebouw gebonden buitenruimte: 6 m2
– Inhoud: 500,4 m3
– Perceeloppervlakte: 134 m2 (erfpacht afgekocht t/m 29 mei 2065)
– Bouwjaar: 1991
– Elektrische installatie met voldoende groepen en aardlekschakelaars
– Warm water en verwarming door middel van Stadsverwarming
– Isolatie: vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie en volledig voorzien van dubbel glas.
– Woning is voorzien van 13 zonnepanelen (3800 KWH) en een 700Wh Li-on accu
– Energielabel A+

Features

Address Details

Street name
Henriette van der Meystraat
House number
48
Zipcode
2331 SE
City
Leiden

Transfer of ownership

Asking price
€ 500.000,- k.k.
Asking price per m²
€ 3.312
Status
Sold
Listed since
2 months
Acceptance
In consulation

Construction

Kind of house
House
Year of construction
1991

Surface areas and volume

Usable area
151 m²
Plot area
134 m²
Volume area
500 m³

Layout

Number of bedrooms
5 bedrooms
Number of rooms
7 rooms
Number of bathrooms
1 bathroom
Number of stories
3 stories
Facilities
1 ligbad, 1 toilet

Energy

Energy class
A+
Energy label end date
03-03-2032
Insulation
roof, floor, double glass, full

Exterior space

Location
calm road, in residential area
Type of garden
backyard, front yard
Backyard
65 m²
Garden
southeast

Request viewing

×

Appointment house