LeidenRijn en Schiekade 143€ 595.000,- k.k.

Bezichtiging aanvragen

Description

Op één van de mooiste plekken van Leiden ligt deze recent gerenoveerde woonark. Bent u een liefhebber van een prachtig uitzicht over het water en wilt u genieten van een rustige woonplek dan is dit echt iets voor u.
Door de grote raampartijen in de woonkamer met zijn geweldige lichtinval ziet u het water van de Rijn en Schiekade, de Wouterenbrug en een monumentaal pand genaamd “Ons Eiland” aan de overkant. Het vrije en unieke gevoel van op het water wonen kunt u nu zelf gaan ervaren!
Aan deze kant van de ark is een groot terras waar u heerlijk buiten kunt zitten en van langsvarende bootjes kunt genieten. Aan de oostkant is ook een terras over de gehele lengte waar u lekker in de ochtendzon kunt zitten. Hoe uniek is het om op deze stille plek te wonen en te luisteren en kijken naar de vogels om u heen. En dat maar op een loopafstand van het oude historische centrum, met zijn leuke winkels, terrassen, restaurants en musea. Nog dichterbij is de gezellige Herenstraat met diverse leuke winkels en een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen.
Het Centraal Station Leiden en Station Lammenschansweg liggen op enkele minuten fietsafstand. Uitvalswegen zoals de A4, A44 en N11 (Alphen aan den Rijn/ Utrecht) zijn eenvoudig te bereiken evenals bushaltes.
De huidige eigenaren hebben de woonark de afgelopen jaren gerenoveerd, waardoor deze nu instapklaar is. Hierbij is ook gedacht aan de isolatie en energiebesparing. Zo heeft de woonark nu een energielabel A. Er wordt verwarmd en ’s zomers gekoeld via de vloer, door middel van een warmtepomp.

De indeling is als volgt:
Bij de ingang bevindt zich een beschut terras over de gehele lengte met grote bloembakken die de erfscheiding zijn. Daar is ook de voordeur die toegang geeft tot de lichte en ruime woonkamer met open keuken. Een nieuw aangebrachte lichtstraat zorgt voor nog meer lichtinval.
De vernieuwde keuken beschikt over een inductieplaat, Quooker kraan, de benodigde inbouw apparatuur. Er is een strakke kastwand met veel opbergruimte.
Vanuit de woonkeuken komt u in een gang naar de (slaap-)vertrekken en het toilet. Er zijn twee slaapkamers. De grootste slaapkamer heeft veel kastruimte in de vorm van vaste vasten. De andere kamer heeft een deur die toegang geeft tot het lange buitenterras. De badkamer (geheel van epoxy) grenst aan de grootste slaapkamer. Er is een aparte ruimte met de wasmachine en wasdroger.
Onder de gehele woning (in de betonnen bak) is er veel extra bergruimte (+/- 1.70 meter hoogte) te vinden met daar de technische installatie zoals de warmtepomp.

Bijzonderheden:
Aan de overzijde van het fietspad langs de ark ligt nog een tweede stuk grond, waar zich een studioruimte, een fietsenschuurtje en een carport bevinden. Deze lichte studio met groen uitzicht kan gebruikt worden als creatieve ruimte of als werkplek.
Op het beschutte terras staat een cabine dat is ingericht als klein gastenverblijf met eigen toilet en wastafel.

Specificaties:
– Gebruiksoppervlakte wonen: 67 m2
– Overige inpandige (berg)ruimte: 53 m2
– Externe gebruiksruimte: 30 m2
– Inhoud: 397 m3
– Bouwjaar: +/- 1967, bouwer Pronk te Diemen
– Betonnen bak/ casco
– Liggeld € 236,- per kwartaal, ligplaatsvergunning is overdraagbaar
– Warmtepomp voor zowel (vloer)verwarmen als -/verkoelen (sinds 2023)
– 240 l. warmwater boilers (2 stuks)
– Dak gerenoveerd en extra geïsoleerd in 2022
– Zonnepanelen (12 stuks)
– Voorzien van buitenzonwering
– Wateronthardingssysteem
– Rioolpomp (vervangen in 2023)
– Rondom terras, voortuintje en afzonderlijke schuur

Features

Address Details

Street name
Rijn en Schiekade
House number
143
Zipcode
2311 AW
City
Leiden

Transfer of ownership

Asking price
€ 595.000,- k.k.
Asking price per m²
€ 8.881
Status
Sold STC
Listed since
3 months
Acceptance
In consulation

Construction

Kind of house
House
Year of construction
1967

Surface areas and volume

Usable area
67 m²
Plot area
100 m²
Volume area
397 m³

Layout

Number of bedrooms
2 bedrooms
Number of rooms
3 rooms
Number of bathrooms
1 bathroom
Number of stories
1 story
Facilities
1 douche

Energy

Energy class
A
Energy label end date
30-05-2034
Insulation
roof, floor, double glass, HR-glass
Heating
heating pump

Exterior space

Location
by water, calm road, free view, covered site, open site, by waterway
Type of garden
front yard

Request viewing

×

Appointment house