LeidenHermanstraat 9€ 395.000,- k.k.

Bezichtiging aanvragen

Description

In een hofjesachtig straatje haaks op de Zijlsingel ligt deze leuke (starters)woning met voor- en achtertuin. De locatie is super fijn. Een rustige autovrije straat, maar toch ook op loopafstand van het centrum. Het centrum van Leiden is met een goede vijf minuten lopend te bereiken. Het Centraal Station ligt op ongeveer tien minuten fietsafstand.

Verkopers aan het woord:
“Na acht jaar is het tijd voor ons om terug te keren naar onze roots. Dichter bij familie en vrienden en een grotere tuin is voor ons de reden geweest om deze stap te maken. Sinds de geboorte van onze dochter vorig jaar hebben wij gemerkt dat deze factoren voor ons op dit moment belangrijker zijn dan het gezellige centrum van Leiden.

In dit hofje met 18 woningen woont een divers gezelschap van jong en oud waar je een gezellig praatje mee kunt maken.

Dat wij deze woning kochten waren wij gelijk verliefd op het rustige hofje aan de voorkant, de karakteristieke tegels in de hal en de hoogte in de woonkamer. Je loopt vanaf deze plek gemakkelijk naar verschillende faciliteiten zoals de markt in het centrum, diverse restaurants en kroegjes en verschillende parken en speeltuinen. Tevens ben je met de auto snel op de A4.

Wij wensen de nieuwe bewoners veel geluk en gezelligheid toe.”

De indeling is als volgt:
Begane grond:
Entree woning. Hal met meterkast en de trap naar de eerste verdieping. De woonkamer heeft een goed formaat met voldoende ruimte voor een eettafel en zithoek. Onder de trap is er nog een trapkast. Aan de achterzijde ligt aangrenzend aan de woonkamer de keuken. Deze heeft een mat zwart keukenblok met houtlook aanrechtblad. De keuken heeft veel kastruimte, waaronder ook een apothekerskast en is voorzien van de volgende apparatuur: 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, oven, magnetron en een koel- vriescombinatie. In de keuken is er nog een deur naar de achtertuin. Deze achtertuin ligt op het noorden, maar in de zomer is er zowel overdag als in de avond zeker zon. Het toilet is vanuit de keuken te bereiken. In het toilet is er nog een vaste kast met daarin de cv-ketel. De houten berging die in de tuin staat is ook via een achterom te bereiken. De voortuin heeft een recht van overpad en in het midden een groenstrook.

Eerste verdieping:
Boven de trap is er nog een handige bergkast. Overloop moet toegang tot alle kamers. Aan de voorzijde ligt over de gehele breedte van de woning de ouderslaapkamer. Deze is heerlijk ruim en heeft een vaste kast en twee draai- kiepramen. Aan de achterzijde de tweede slaapkamer en de badkamer. Deze badkamer is voorzien van een douche, wastafel en de aansluiting voor de wasmachine en wasdroger. Vanaf de overloop is met een vlizotrap de bergzolder te bereiken die over de gehele breedte van de woning is.

Bijzonderheden:
– Gebruiksoppervlak wonen: 74.2 m²
– Overige inpandige ruimte: 0 m²
– Externe bergruimte 5.6 m²
– Inhoud: 268.3 m³
– Perceeloppervlakte: 44 m²
– Bouwjaar: 1910
– Warm water en verwarming middels HR-combiketel, bouwjaar 2015
– Elektrische installatie met 4 groepen en aardlekschakelaar
– Energielabel E
– Parkeerplaats kan in de achtergelegen Waardstraat
– Begane grond vloer is van beton, verdiepingsvloer is van hout

Features

Address Details

Street name
Hermanstraat
House number
9
Zipcode
2315 KR
City
Leiden

Transfer of ownership

Asking price
€ 395.000,- k.k.
Asking price per m²
€ 5.338
Status
For sale
Listed since
1 week
Acceptance
In consulation

Construction

Kind of house
House
Year of construction
1910

Surface areas and volume

Usable area
74 m²
Plot area
77 m²
Volume area
268 m³

Layout

Number of bedrooms
2 bedrooms
Number of rooms
3 rooms
Number of bathrooms
1 bathroom
Number of stories
3 stories
Facilities
1 douche

Energy

Energy class
Not available
Insulation
double glass
Boiler type
Remeha Tzerra CW4
Boiler year
2015
Boiler property
Owned
Boiler combi
Yes

Exterior space

Location
calm road, in residential area, covered site
Type of garden
backyard, front yard
Backyard
24 m²
Garden
south

Request viewing

×

Appointment house