LeidenMarepoortkade 1€ 495.000,- k.k.

Bezichtiging aanvragen

Description

Wat een heerlijke woning is dit!

Een ruime, beschutte achtertuin met volop groen, een idyllisch uitzicht op de grachten, een keuken met balkon, een eigen parkeerplaats (betaald) en ook nog in het centrum. Deze woning heeft het allemaal.
Dit goed onderhouden 3-kamer hoekappartement maakt deel uit van een kleinschalig complex aan de Marepoortkade. Doordat de woning zich op een hoek bevindt, heeft het een aantal voordelen ten opzichte van de rest van de appartementen, namelijk een aanzienlijk groter woonoppervlak, een beschutte ligging, een ruimere tuin en dus geen aangrenzende woning aan de linkerkant. Hier grenst echter wel de tuin van de buren aan, wat in dit geval zorgt voor een groen uitzicht vanuit tuin én appartement.

Over uitzicht gesproken; vanuit de erker in de woonkamer kijken we erg mooi uit over de grachten aan de Nieuwe Mare met de Marekerk in de verte.
De ligging is ideaal ten opzichte van winkels, sportscholen, supermarkten (dichtstbijzijnde 100 meter), restaurants, cafés en alles wat het centrum nog meer te bieden heeft, en dit alles op loopafstand.

Gelukkig ligt de woning zelf aan een rustige straat met weinig verkeer én direct aan de Leidse grachten. Het complex grenst ook aan ‘Het Singelpark’, een prachtig park van 6,5 kilometer lang rondom het gehele centrum.
Vanaf de Marepoortkade is het ongeveer 7 minuten lopen naar station Leiden Centraal en zijn de uitvalswegen gemakkelijk te bereiken.
Verkopers aan het woord:

“Negentien jaar geleden kochten we deze woning als jong stel. We wilden iets in het centrum maar wel met een “eigen buiten”. Dus toen we hier gingen wonen met een tuin én balkon, konden we ons geluk niet op! Ons gezamenlijke eerste huisje was liefde op het eerste gezicht.
Ondanks dat we hier al zo lang wonen, is het nog steeds genieten van het fantastische uitzicht over de gracht, de bruggen en de Marekerk. Vooral met een kopje koffie als ‘s ochtends de zon vriendelijk de woonkamer in schijnt.
We hebben ons altijd bevoorrecht gevoeld om op zo’n fijne locatie midden in de stad te wonen, maar toch rustig en zonder inkijk.
De tuin heeft de hele dag wel ergens zon of schaduw en is hierdoor de perfecte plek voor een verjaardag/borreltje met vrienden en familie, of om juist heerlijk alleen te ontspannen met een boek.
En wat is het fijn thuiskomen na een drukke dag op werk, op balkon in de avondzon met een glas wijn of een koud biertje.
Het is voor ons tijd voor een nieuw hoofdstuk, een nieuwe woning. Alhoewel we wel een traantje zullen laten als we hier voor de laatste keer de deur achter ons dichttrekken.
Hopelijk zal/zullen de nieuwe bewoner(s) hier net zo veel liefde en geluk vinden als wij de afgelopen jaren.”

De indeling is als volgt:
Begane grond:
Entree van de woning, gang met trapopgang naar de eerste verdieping, apart toilet, trapkast, eerste slaapkamer, luxe badkamer (2023) met inloopdouche, wastafel, design radiator en wasmachineaansluiting en de tweede slaapkamer met toegang tot de achtertuin.

Eerste verdieping:
Via de trapopgang komen we in de woonkamer uit. Vanaf hier bevindt de keuken zich direct aan de linkerkant. Deze is luxe afgewerkt met stenen aanrechtblad en leisteen vloer. De keuken beschikt over de volgende inbouwapparatuur: oven, magnetron, vaatwasser, koel- vriescombinatie (2020) en 5-pits gasfornuis (Atag, 90 cm breed) met afzuigkap. Vanuit de keuken is het balkon bereikbaar.

Overige bijzonderheden:
– Gebruiksoppervlakte wonen: 92,1m2
– Externe bergruimte: 5,6m2
– Gebouw gebonden buitenruimte: 6m2
– Inhoud: 297,1m3
– Bouwjaar: 1984
– Energielabel B
– Verwarming en warmwater middels HR-combiketel (Atag, 2015, eigendom)
– Actieve VvE waarvan bijdrage: €135,00 (VvE, opstalverzekering en water)
– Beschermd stadsgezicht

Features

Address Details

Street name
Marepoortkade
House number
1
Zipcode
2312 MP
City
Leiden

Transfer of ownership

Asking price
€ 495.000,- k.k.
Asking price per m²
€ 5.381
Status
For sale
Listed since
1 week
Acceptance
In consulation

Construction

Kind of house
Apartment
Year of construction
1984

Surface areas and volume

Usable area
92 m²
Volume area
297 m³

Layout

Number of bedrooms
2 bedrooms
Number of rooms
3 rooms
Number of stories
2 stories

Energy

Energy class
B
Energy label end date
04-06-2033
Insulation
roof, double glass
Boiler type
ATAG
Boiler year
2015
Boiler property
Owned
Boiler combi
Yes

Exterior space

Location
in centrum, free view, covered site, by waterway
Type of garden
backyard
Backyard
45 m²
Garden
west

Request viewing

×

Appointment house