LeidenLegewerfsteeg 16€ 365.000,- k.k.

Bezichtiging aanvragen

Description

Ruime en zeer licht appartement (maisonnette) met twee slaapkamers, balkon, gezamenlijke binnentuin en eigen berging, gelegen middenin het centrum van Leiden.

De woning maakt onderdeel uit van een kleinschalig en net onderhouden appartementencomplex uit 1977. Het appartement heeft een woonoppervlakte van 74 m2, ondanks de schuine wanden ogen de bovenste verdieping en de slaapkamer op de eerste verdieping toch ruimtelijker, het bruto vloeroppervlak is namelijk 84 m2.

Het appartement is gelegen in een zijstraat van de bekende Leidse winkelstraat, de Haarlemmerstraat. Door deze ligging is er zeer veel privacy, maar zijn alle voorzieningen in het historische stadshart binnen enkele minuten lopen te bereiken. De historische binnenstad van Leiden kenmerkt zich door oude grachten en kades, kleine steegjes, hofjes en historische gebouwen. Leiden is een levendige stad met een rijk cultureel aanbod aan feesten, festivals, een culinaire stad met tientallen restaurants, eetcafés en kroegjes, een museale en historische stad met 13 musea en 2800 monumenten. Daarnaast is Leiden Centraal Station op drie minuten fietsen gelegen, waardoor andere grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht gemakkelijk te bereiken zijn.

De verkoper vertelt je graag alles over de woning:

Verkoper aan het woord:
Ik ben mijn hele werkzame leven verbonden aan de Universiteit Leiden en wilde van begin af aan in de mooie binnenstad van Leiden wonen. Mijn woning ligt in een zijstraat van de Haarlemmerstraat en maakt deel uit van een kleinschalig appartementen complex dat gebouwd werd in 1977. Het is een maisonnette met op de eerste verdieping woonkamer, studeerkamer en aparte keuken, en op de bovenverdieping slaapkamer en badkamer. Ik viel direct voor de ruime, lichte woonkamer die uitkijkt op zowel de steeg als onze gemeenschappelijke binnentuin. De studeerkamer en de slaapkamer hebben allebei de charme van schuine houten plafonds. Het is een gezellige buurt met veel jonge mensen en alle winkels dichtbij; tegelijkertijd is het ‘s avonds en op zondag aangenaam rustig. We hebben een actieve Vereniging van Eigenaren waar alle negen eigenaren van appartementen in het complex in goede harmonie besluiten hebben genomen over zaken als onderhoud van het pand en verzorging van de tuin. Ik ben de eerste eigenaar van deze woning en heb 46 jaar met buitengewoon plezier hier gewoond. Nu ga ik verhuizen omdat het op zekere leeftijd verstandig is om gelijkvloers te wonen. Ik ben ervan overtuigd dat de volgende bewoner veel woongenot van dit appartement kan tegemoetzien.

Overige informatie

Type woning: appartement – maisonnette
Aantal kamers: 3
Slaapkamers: 2
Gebruiksoppervlakte wonen: 74 m2
Gebouw gebonden buitenruimte (balkon): 7 m2
Externe bergruimte: 8 m2
Bruto inhoud: 260 m3
Energielabel: C
Isolatie: dubbel glas
CV en Warm Water: HR-combiketel (2018)
Elektrische installatie met voldoende groepen en aardlekschakelaar(s)

Features

Address Details

Street name
Legewerfsteeg
House number
16
Zipcode
2312 GW
City
Leiden

Transfer of ownership

Asking price
€ 365.000,- k.k.
Asking price per m²
€ 4.933
Status
Sold
Listed since
5 weeks
Acceptance
In consulation

Construction

Kind of house
Apartment
Year of construction
1977

Surface areas and volume

Usable area
74 m²
Volume area
260 m³

Layout

Number of bedrooms
2 bedrooms
Number of rooms
3 rooms
Number of bathrooms
1 bathroom
Number of stories
2 stories
Facilities
1 douche

Energy

Energy class
C
Energy label end date
26-09-2033
Insulation
double glass
Boiler type
Vaillant ecoTEC plus
Boiler year
2018
Boiler property
Owned
Boiler combi
Yes

Exterior space

Location
calm road, in centrum, covered site

Request viewing

×

Appointment house