LeidenNoordeinde 4€ 435.000,- k.k.

Bezichtiging aanvragen

Description

Charmant Rijksmonument op unieke (hoek-)locatie in het centrum van Leiden!

Aan het Noordeinde 4, op de hoek van de sfeervolle Weddesteeg, ligt deze karakteristieke woning, omringd door de bruisende binnenstad van Leiden. Dit prachtige rijksmonument met een woonoppervlakte van 94 m² biedt een unieke kans voor wie graag in het hart van de stad wil wonen.

Indeling en leefruimte:
De woning heeft een speelse indeling met op de begane grond een gezellige woon-/ leefkeuken, perfect voor lange avonden tafelen. De hoge plafonds van maar liefst 3,20 meter geven een ruimtelijk gevoel, terwijl de vele raampartijen zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht. Op de eerste verdieping vind je de woonkamer waar het door de hoekligging genieten is van het uitzicht over het Noordeinde. De woning beschikt over twee comfortabele slaapkamers en een moderne badkamer, vernieuwd in 2021.

Hoewel er in en rondom de woning nog wat aandachtspunten zijn, zijn er door de jaren heen verschillende onderhoudswerkzaamheden verricht. Zo is het dak in 2018 gerenoveerd en geïsoleerd, en is in 2024 de dakgoot grotendeels vernieuwd.

Met een eigen berging van 5 m² heb je bovendien genoeg opbergruimte voor fietsen of andere spullen.

Leiden als achtertuin:
Wonen aan het Noordeinde betekent niet alleen wonen in een bijzondere woning, maar ook wonen in één van de meest historische en levendige steden van Nederland. Leiden staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige grachten en indrukwekkende monumenten. De stad ademt cultuur en is de geboorteplaats van beroemde schilders zoals Rembrandt van Rijn, die zijn eerste stappen zette in een huis slechts enkele meters van deze woning.

Leiden biedt tal van mogelijkheden voor cultuur- en natuurliefhebbers. Wandel door het charmante centrum met zijn gezellige straatjes, monumentale panden en grachten. Bezoek de beroemde musea, zoals het Rijksmuseum van Oudheden en Museum De Lakenhal, of geniet van de prachtige Hortus Botanicus. Daarnaast is de stad een bruisende studentenstad, waar de oudste universiteit van Nederland gevestigd is. Dit geeft de stad een energieke en dynamische sfeer, met talloze restaurants, cafés en winkels. Het Centraal Station van Leiden is op 10 minuten loopafstand.

Bovendien ligt de woning op een steenworp afstand van het mooie Plantsoen en de Singel, ideaal voor een ontspannende wandeling of een sportieve activiteit. Leiden heeft ook uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer en ligt centraal in de Randstad. Grote steden zoals Den Haag en Amsterdam zijn snel te bereiken, net als het strand van Katwijk.

Overige bijzonderheden:
– Gebruiksoppervlakte wonen: 94 m2
– Externe bergruimte (berging/ schuur): 5 m2
– Inhoud: 352 m3
– Locatie: In het centrum van Leiden, hoek Noordeinde/Weddesteeg
– Type woning: Rijksmonument
– Veel lichtinval door de hoekligging en raampartijen
– Plafondhoogte begane grond: 3,20 meter
– Dak gerenoveerd en geïsoleerd in 2018 (factuur aanwezig)
– Dakgoten staatzijde Weddesteeg en Noordeinde vernieuwd in 2024 (factuur aanwezig)
– Omgeving: Gelegen in de historische binnenstad van Leiden, nabij grachten, musea, winkels en restaurants. Centraal Station Leiden is op 10 minuten loopafstand.

Features

Address Details

Street name
Noordeinde
House number
4
Zipcode
2311 CD
City
Leiden

Transfer of ownership

Asking price
€ 435.000,- k.k.
Asking price per m²
€ 4.628
Status
For sale
Listed since
1 week
Acceptance
In consulation

Construction

Kind of house
House
Year of construction
1750

Surface areas and volume

Usable area
94 m²
Plot area
42 m²
Volume area
352 m³

Layout

Number of bedrooms
2 bedrooms
Number of rooms
4 rooms
Number of bathrooms
1 bathroom
Number of stories
4 stories
Facilities
1 douche, 1 toilet

Energy

Energy class
Not available
Insulation
roof
Boiler property
Owned
Boiler combi
Yes

Exterior space

Location
in centrum

Request viewing

×

Appointment house