LeidenJacob Catslaan 40€ 740.000,- k.k.

Bezichtiging aanvragen

Description

Uitgebouwde jaren 30 eengezinswoning met zonnig achtertuin in De Lage Mors.
Op een rustige locatie in de geliefde wijk De Lage Mors bieden wij deze charmante en uitgebouwde eengezinswoning aan met nog veel originele en authentieke details. Dit goed onderhouden en erg sfeervolle huis met zonnige tuin op het zuidwesten is perfect voor wie op zoek is naar een grotere jaren 30 woning met comfort en een fijne leefomgeving.

De Lage Mors staat bekend om zijn rustige, kindvriendelijke omgeving met veel groen, vele voorzieningen en diverse buurtwinkels. Scholen, sportverenigingen en openbaar vervoer zijn op loopafstand. Bovendien is het historische centrum van Leiden op slechts enkele minuten fietsafstand. Ook uitvalswegen zoals de A44 en A4 zijn goed te bereiken, waardoor steden als Den Haag, Amsterdam en Rotterdam goed bereikbaar zijn.

De indeling is als volgt:
Begane grond:
Entree woning. Vestibule met glas-in-lood ramen, originele tegels, originele voordeur, meterkast en garderobe. Klapdeur naar de gang met glas-in-lood ramen. De hal geeft toegang tot het toilet met fonteintje, trapkast, de woonkamer en de trap naar de eerste verdieping.
De woonkamer is heerlijk ruim en licht door de uitbouw in de vorm van een serre aan de achterzijde. Aan de voorzijde heeft de woning een erker met glas-in-loodramen. Bij de zithoek aan de voorzijde is ook een zwart marmeren schouw met inzethaard die hout gestookt is. Aan de achterzijde is er ruim voldoende plaats voor een eethoek. De open keuken bevindt zich ook aan de achterzijde en heeft een L-vormige opstelling en een granieten aanrechtblad. De keuken is voorzien van de volgende apparatuur: 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, elektrische oven, magnetron, vaatwasser en een koel-vriescombinatie. In de serre zijn openslaande deuren naar de tuin en een enkele loopdeur.

Eerste verdieping:
Overloop met toegang tot alle vertrekken. Het toilet vanaf de overloop bereikbaar en netjes weggewerkt in het toilet bevindt zich de cv-ketel. Aan de voorzijde is de eerste ruime slaapkamer met erker, zwart marmeren schouw en vaste kast. De tweede slaapkamer, die eveneens ruim is, ligt aan de achterzijde en heeft openslaande deuren naar het balkon op het zuidwesten. De derde kleinere kamer ligt aan de voorzijde. Deze kamer is te gebruiken als werkplek, hobbyruimte of babykamer. De twee (slaap)kamers aan de voorzijde hebben originele glas-in-loodramen. De badkamer ligt aan de achterzijde en is voorzien van een ligbad, douche en wastafel.

Tweede verdieping:
Overloop met daar de aansluiting voor de wasmachine en handige bergruimte. Verder zijn er op deze verdieping nog eens twee slaapkamers die beide voorzien zijn van een dakkapel.
Boven de tweede verdieping is er een bergzolder.

Tuin:
Aan de achterzijde van de woning ligt de heerlijke en erg zonnige achtertuin. Door de ligging op het zuidwesten is een groot deel van de dag tot later in de avond zon in de tuin te vinden. Deze fraaie achtertuin, met veel groen en fijn terras, heeft een diepte van bijna 11 meter en is via een achterom te bereiken. In de tuin staat een stenen berging voor het stallen van fietsen.

Overige informatie:
– Gebruiksoppervlakte wonen: 139.1 m2
– Gebouw gebonden buitenruimte: 6.1 m2
– Externe bergruimte: 6.8m2
– Inhoud: 487.3 m3
– Perceeloppervlak: 133 m2 (eigen grond)
– Bouwjaar: 1935
– Warm water en verwarming middels een HR-combiketel bouwjaar 2023
– Elektrische installatie: Voldoende groepen en aardlekschakelaars
– De woning heeft een definitief energielabel C
– Op het dak liggen 7 zonnepanelen van het jaar 2023
– De woonkamer en keuken hebben een massief beuken parket vloer
– Er is een bouwtechnisch rapport voor deze woning beschikbaar

Deze ruime en zonnige woning is ideaal voor gezinnen die willen genieten van rust en ruimte in een gewilde woonwijk. Plan snel een bezichtiging om de sfeer zelf te ervaren!
Interesse? Neem direct contact op met Hypodomus Leiden voor meer informatie of een bezichtiging.

Features

Address Details

Street name
Jacob Catslaan
House number
40
Zipcode
2332 AW
City
Leiden

Transfer of ownership

Asking price
€ 740.000,- k.k.
Asking price per m²
€ 5.324
Status
New
Listed since
1 day
Acceptance
In consulation

Construction

Kind of house
House
Year of construction
1935

Surface areas and volume

Usable area
139 m²
Plot area
133 m²
Volume area
487 m³

Layout

Number of bedrooms
4 bedrooms
Number of rooms
6 rooms
Number of bathrooms
1 bathroom
Number of stories
3 stories
Facilities
1 ligbad, 1 douche, 1 toilet

Energy

Energy class
C
Energy label end date
25-09-2034
Insulation
roof, double glass
Boiler type
HR-combiketel
Boiler year
2023
Boiler property
Owned
Boiler combi
Yes

Exterior space

Location
calm road, in residential area, covered site
Type of garden
backyard
Garden
southwest

Request viewing

×

Appointment house