(4.3 / 5) 160

Huis verkopen Leiden

Jouw verkoopmakelaar in Leiden, Hypodomus!

Dat Leiden een prachtige stad is kunnen wij alleen maar beamen, dus binnen Leiden verhuizen (of op zoek gaan naar een andere mooie plek in Nederland) is natuurlijk geen zonde. Bij het verkopen van een huis in de Sleutelstad komen veel dingen op je af. Denk bijvoorbeeld aan het vaststellen van een waardebepaling, de woning verkoop klaarmaken, de bezichtigingen regelen en uiteraard de overeenkomst tekenen.

Het is dan prettig als je een ervaren verkoopmakelaar aan je zijde hebt, die je waar nodig kan ondersteunen en diverse vraagstukken voor je uit handen kan nemen. Bij Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen helpen we graag om dit proces zorgvuldig te begeleiden.

leiden fietsen

Stappenplan: verkopen huis in Leiden

Hypodomus Leiden begeleidt als verkoopmakelaar graag persoonlijk het gehele verkooptraject. Dat doen wij op een betrokken en persoonlijke wijze, omdat wij als geen ander begrijpen dat het verkopen van jouw woning aangrijpend kan zijn. In het kort is ons verkoopproces in 7 stappen op te delen:

 • Stap 1: De waardebepaling en vraagprijs worden vastgesteld in een oriënterend gesprek.
 • Stap 2: Het verkoop- en publiciteitsplan wordt opgesteld
 • Stap 3: Het huis wordt verkoopklaar gemaakt en gepresenteerd
 • Stap 4: De woning wordt bezichtigd door potentiële kopers
 • Stap 5: De onderhandelingen vinden plaats
 • Stap 6: De koopovereenkomst wordt ondertekend
 • Stap 7: De overdracht aan de koper vindt plaats

Hypodomus de makelaar in de buurt

Bij Hypodomus Leiden zeggen we vaak gekscherend dat wij de makelaars op de fiets zijn. Dat komt omdat we een ruim aanbod, kennis en een groot netwerk hebben in Leiden. En natuurlijk staat ook ons makelaarskantoor in het centrum van de stad. De mensen bij Hypodomus hebben bij elkaar ruim 25 jaar ervaring in het makelaars landschap, met veel projecten en objecten in de lokale markt. 

De voordelen van Hypodomus Leiden op een rij:

 • Meer dan 25 jaar ervaring met huis kopen en verkopen in Leiden en omgeving. 
 • Hypodomus heeft een groot netwerk in de buurt.
 • Groot werkgebied in Leiden en nabijgelegen dorpen en steden
 • Bij Hypodomus houden we van persoonlijk contact, wij zijn altijd te benaderen. 
 • We streven altijd naar wederzijdse vertrouwen, de klant staat centraal bij ons. 
 • We komen zelfs op de fiets! 🚲

De kosten van het verkopen van een huis in Leiden

Hypodomus hanteert een marktconform basis courtage van 1,35% inclusief BTW. Daarnaast hebben wij een tevredenheidspercentages, wij vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn waardoor we graag een stapje extra zetten. Dit is een manier om te laten zien dat ons inkomen afhankelijk is van de tevredenheid van de klanten, hieronder benoemen we de percentages: 

Prima: de service was wat je van een makelaar mag verwachten 0,1% extra.
Goed: keurig werk afgeleverd, zeer tevreden 0,2% extra.
Topprestatie: ook in de toekomst is dit mijn makelaar! 0,3% extra.

Van een oriënterend gesprek tot de sleuteloverdracht

Wij zetten onze lokale kennis en jarenlange ervaring in om je op een optimale manier te begeleiden. Dat begint bij het eerste adviesgesprek, waarin jij jouw wensen kenbaar kunt maken en wij onze expertise kunnen delen om een strategie te bepalen die bij jouw situatie past. We bepalen wat jouw huis waard is middels een gratis waardebepaling en gaan vervolgens aan de slag met het opstellen van een verkoopstrategie.

Dan is het zaak om de woning online te presenteren en vervolgens bezichtigingen te organiseren voor potentiële kopers. Tijdens deze bezichtigingen zorgen wij ervoor dat jouw huis optimaal wordt gepresenteerd, zodat de sterke punten van de woning goed naar voren komen. Tot aan de uiteindelijke overdracht bij de notaris, staan wij aan jouw zijde om je te adviseren en te ondersteunen. Onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid zorgen ervoor dat jij met vertrouwen het verkooptraject ingaat.

Meer weten over de verkoop van jouw woning in Leiden?

Wij begrijpen dat het verkopen van jouw woning in Leiden een spannende en belangrijke stap is. Daarom staan wij klaar om je hierbij te helpen. Met onze diepgaande kennis van de lokale markt en onze bewezen verkoopstrategieën kunnen wij je begeleiden bij elke stap van het proces.

Als lokale makelaars zijn wij bekend met de huidige woningmarkt in Leiden en weten wij precies wat er nodig is om van de verkoop van jouw huis een succesvolle verkoop te maken. Wij streven naar een prettig verkoopproces waar de uiteindelijke verkoopprijs optimaal is en waarbij jouw belangen als verkoper centraal staan. Daar kun je op rekenen! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op indien je vragen hebt.