(4.3 / 5) 160

HUIS VERKOPEN

ZO GAAN WE TE WERK

Overweeg jij je huis te verkopen in Leiden en omstreken? Als NVM-makelaar vinden wij dat de makelaar van toegevoegde waarde moet zijn tijdens het verkooptraject. Alles rondom de verkoop van jouw huis moet van hoog niveau zijn, van de foto’s tot de uiteindelijke afhandeling. We nemen je alles uit handen en doen dat op een eigentijdse manier met maximale aandacht. Een huis verkopen is tenslotte maatwerk!

Bij het verkopen van een huis komt veel kijken. Als verkoopmakelaar staat Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen je bij in het hele verkooptraject; vanaf de waardebepaling van de woning tot aan de de presentatie via onder meer Funda en social media. Maar ook bij de prijsonderhandelingen en de juridische zaken spelen we een grote rol. Zo kun jij je bezighouden met de leuke kanten van het verhuizen. In ‘t kort ziet het verkooptraject er als volgt uit:

Stap 1: De waardebepaling
Stap 2: Opstellen verkoopplan
Stap 3: Woning verkoopklaar maken
Stap 4: De bezichtigingen
Stap 5: De onderhandelingen
Stap 6: Ondertekenen koopovereenkomst
Stap 7: De overdracht

En de courtage? Die bepaal jij zelf, gebaseerd op jouw tevredenheid! Je leest er meer over bij onze tarieven.

Klinkt dit goed? Je bent van harte welkom op ons kantoor voor een kop koffie en een oriënterend gesprek of we komen bij je langs. Geheel vrijblijvend, dat spreekt voor zich.

NEEM CONTACT OP

1. Waardebepaling

Wat is mijn huis waard? Dat is vaak één van de eerste vragen wanneer je jouw huis wilt verkopen. We komen graag vrijblijvend langs voor een gratis waardebepaling van je woning. Geen gouden bergen, maar een duidelijk en realistisch advies over de vraag- en verwachte opbrengstprijs. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

In de huidige markt wordt er steeds meer voor gekozen om eerst een nieuwe woning aan te kopen, voordat de huidige woning in de verkoop gaat. Om toch alvast het (financiële) plaatje compleet te maken komen we ook in het eerste stadium al bij je langs, zodat je alvast weet met welke verkoopprijs je rekening kunt houden. Uiteraard kunnen we je helpen met zowel de aankoop van de nieuwe woning als de verkoop van de huidige. Wil je alvast een indicatie? Dan kun je ook online een gratis waardebepaling doen, dan ontvang je direct een grove schatting in je mail!

Verkoopbord

2. Opstellen verkoopplan

De aanpak voor de verkoop en het publiciteitsplan worden opgesteld. Wij brengen jouw huis op diverse manieren onder de aandacht bij potentiële kopers. Zo lichten wij deze uit in het woningaanbod op onze eigen website. Daarnaast zijn wij als NVM-makelaar bevoegd om jouw woning op Funda aan te bieden. Hier bereikt het veel woningzoekers, daarom streven we naar een goede online woningpresentatie.

3. Woning verkoopklaar maken

Om een zo goed mogelijke indruk achter te laten, is het belangrijk dat de woning verkoopklaar wordt gemaakt. Wij adviseren je hier persoonlijk over, zodat we geschikt beeldmateriaal kunnen schieten voor de presentatie van jouw woning.

4. De bezichtigingen

Bij Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen geloven we in persoonlijke afspraken, in plaats van een Open Huis. Zo hebben we alle tijd voor de potentiële koper en kan deze in alle rust het huis bezichtigen en de nodige vragen stellen. Zo behaal je, wat ons betreft, het maximale resultaat met tevredenheid voor beide partijen.

Natuurlijk is het organiseren van een Open Huis, indien gewenst, geen enkel probleem. Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen rekent hiervoor geen extra kosten. Ook nemen we deel aan de NVM Open Huizen Dag, een kans om jouw woning onder de aandacht te brengen van een groot publiek.

5. De onderhandelingen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het biedingsproces. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een gesloten inschrijving, omdat voor veel woningen meer belangstellenden bereid zijn om minimaal de vraagprijs te bieden. Bij een gesloten inschrijving kunnen alle bieders voor een vastgestelde deadline hun uiterste bod uitbrengen en krijgt iedereen een gelijke kans. Een andere mogelijkheid is één-op-één onderhandelen. Onze makelaars informeren je hier graag meer over en streven er altijd naar jouw woning voor de beste prijs te verkopen.

Makelaar_Leiden_Kantoor
Sleuteloverdracht

6. Ondertekenen koopovereenkomst

Wanneer je een akkoord hebt met een biedende partij over de prijs, oplevering en ontbindende voorwaarden, worden deze afspraken vastgelegd in de koopovereenkomst. De koopovereenkomst wordt dan bij de makelaar ondertekend door jou én de koper. Vervolgens gaat de koopovereenkomst naar de notaris en heeft de koper een wettelijke bedenktijd van drie dagen. Na de bedenktijd is de koop definitief rond, tenzij er nog ontbindende voorwaarden van toepassing zijn. Zo zal na het ondertekenen van de koopovereenkomst de koper de financiering in orde maken en er een taxateur langskomen.

7. De overdracht

Als de koopovereenkomst is ondertekend, gaat deze naar de notaris en wordt er een afspraak gemaakt voor het ondertekenen van de leveringsakte. Op de overdrachtsdatum ga je met de verkoopmakelaar naar de notaris. Op deze dag betaalt de koper de koopsom en vindt de afrekening van de overige zaken plaats. Na het ondertekenen van de akte van levering is jouw woning overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Veelgestelde vragen

Hoe gaat het verkopen van een huis?
Allereerst worden bij het verkopen van een huis de waarde van de woning en vraagprijs bepaald. Vervolgens vinden er bezichtigingen plaats en wordt er onderhandeld over de koopsom en oplevering. Wanneer er een akkoord is met een kopende partij teken je het voorlopige koopcontract. Op de overdrachtsdatum ga je naar de notaris voor de afronding van de juridische zaken. Hierna betaal je de verkoopmakelaar op basis van courtage en is het traject afgerond!

Is het verstandig om nu je huis te verkopen?
De hypotheekrente is op dit moment laag, dit kan dan ook voordelig zijn wanneer je gaat verhuizen en een nieuwe hypotheek afsluit. Bovendien zijn woningen de laatste jaren sterk in waarde gestegen, waardoor het lucratief kan zijn om nu je huis te verkopen. We informeren je graag vrijblijvend over jouw situatie.

Wat is de beste tijd om je huis te verkopen? Dit kan per woning en wijk verschillen. Heeft jouw woning bijvoorbeeld een bijzondere tuin, dan kan het voordelig zijn deze juist in het voorjaar te verkopen wanneer dit meer in zijn recht komt dan in de herfst. Ook geldt over het algemeen dat in december veel mensen met andere zaken bezig zijn. Het is dan ook beter om de verkoop van je huis over de feestdagen heen te tillen.
Wat komt er allemaal kijken bij het verkopen van een huis?
Bij de verkoop van een huis komt een hoop kijken. Als verkoopmakelaar begeleiden wij je in dit hele traject. In het kort is het verkoopproces in 7 stappen op te delen:
Stap 1: De waardebepaling en vraagprijs worden vastgesteld.
Stap 2: Het verkoop- en publiciteitsplan wordt opgesteld.
Stap 3: Het huis wordt verkoopklaar gemaakt.
Stap 4: De woning wordt bezichtigd.
Stap 5: De onderhandelingen vinden plaats.
Stap 6: De koopovereenkomst wordt ondertekend.
Stap 7: De overdracht aan de koper vindt plaats.


Wat zijn de kosten van de makelaar?
Wij hanteren een marktconform basis courtage van 1,35% inclusief BTW. We werken daarnaast met aanvullende tevredenheidspercentages. Je leest er hier meer over. De hypotheekrente is op dit moment laag, dit kan dan ook voordelig zijn wanneer je gaat verhuizen en een nieuwe hypotheek afsluit. Bovendien zijn woningen de laatste jaren sterk in waarde gestegen, waardoor het lucratief kan zijn om nu je huis te verkopen. We informeren je graag vrijblijvend over jouw situatie.