(4.3 / 5) 160

Woning taxatie Leiden aanvragen?

Hypodomus: Taxateur in Leiden en omgeving

Op zoek naar een taxateur in Leiden en omgeving? Wanneer je een woning aankoopt dan heb je, in de meeste gevallen, een taxatierapport nodig voor de aanvraag van de financiering. Ook voor de financiering van een verbouwing of bij het oversluiten van je hypotheek is een erkende NWWI taxatie nodig, die wordt uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur. Bij Hypodomus kan je terecht voor een gevalideerd taxatierapport!

Erkende NWWI taxatie

Het is goed te weten dat een taxatierapport niet hetzelfde is als een waardebepaling. Een waardebepaling geeft informatie over de verkoopwaarde van een woning en is dus alleen van toepassing bij het verkopen van een huis. Meer informatie over onze gratis waardebepaling lees je hier! Ben je de (gelukkige) koper van een nieuwe woning dan heb je enkel een taxatierapport nodig. De taxatierapporten die wij leveren zijn erkende NWWI taxaties en garanderen dan ook de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid hiervan. Bij Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen helpen we je graag met woningtaxaties in Leiden en omgeving.

Gevalideerd taxatierapport voor hypotheek

In veel gevallen zal de bank vragen om een ‘gevalideerd taxatierapport’ door een onafhankelijke instantie. Bij een hypotheek op basis van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dit zelfs verplicht. Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen is aangesloten bij het NWWI en we zijn dan ook bevoegd om zo’n gevalideerd taxatierapport voor je op te stellen. Voorwaarde hierbij is uiteraard wel dat we niet bij de aan- of verkoop van de woning in kwestie betrokken zijn geweest en dus onafhankelijk de taxatie kunnen uitvoeren.

Bij een woning taxatie letten wij op de volgende punten:

  • staat van onderhoud;
  • inhoud en oppervlakte;
  • functionele indeling;
  • kwaliteit van constructie en gebruikte materialen;
  • rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad;
  • ligging van de woning in de directe omgeving.
  • Tevens nemen we contact op met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan en doen we een kadastraal onderzoek.
Stad_Leiden-Aankoopmakelaar

Woning taxatie aanvragen?

Meer informatie over onze taxaties of direct een taxatie in Leiden of omgeving aanvragen? Dit kan via het contactformulier of telefonisch via 071-8200011. Rechtstreeks een woning taxatie aanvragen bij het NWWI is ook mogelijk. Denk er in dit geval aan om op het aanvraagformulier te kiezen voor taxateur Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen B.V. te Leiden. Neem contact met ons op voor meer informatie en aanvragen.

Voor hulp met betrekking tot een taxatie in Leiden of bijvoorbeeld een taxatie in Hazerswoude-dorp neemt contact met ons op!

Wat is een taxatie?

Een taxatie is de bepaling van de verkoopwaarde van een woning door een deskundige. Dit is altijd een momentopname, waarbij het taxatierapport meestal een geldigheidstermijn van 6 maanden krijgt. Door veranderingen in de markt kan de taxatiewaarde van een huis omhoog en omlaag gaan.

Wat kost een taxatie?

De kosten voor een gevalideerde taxatie bij Hypodomus zijn 750 euro incl. BTW.

Wat wordt er bij een taxatie gedaan?

Bij een taxatie wordt de waarde van een woning vastgesteld. Hierbij wordt gekeken naar het soort woning, het woonoppervlak, bouwjaar, de staat en het energielabel. Ook wordt er gekeken naar de ligging van de woning en de omgeving.

Wie doet de taxatie?

De taxatie wordt uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur. De taxateurs van Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen zijn bevoegd om gevalideerde NWWI taxatierapporten te leveren. Deze zijn dus erkend voor de aanvraag van een hypotheek. Een taxatie voor hypotheek is bij ons dus ook mogelijk.