(4.3 / 5) 160

Leiden
Koggewal 2

Vraagprijs
€ 1.450.000,- k.k.
Verkocht

Beschrijving

For English see below

Een parel. Dat gaat zeker op voor deze bijzondere vrijstaande villa, gelegen aan een rustige binnenhaven langs de rivier de Zijl. Deze woning is in 2020 vrijwel geheel gerenoveerd en naar onze mening klopt nu alles aan deze woning. De huidige eigenaren hebben er echt iets bijzonders van gemaakt. Of het nu de hoogwaardige afwerking is, de moderne strakke zijgevel of door het plaatsen van 23 zonnepanelen. Alles in de woning is op elkaar afgestemd met zoveel gevoel voor detail en afwerking. De ligplaats voor een boot direct aan je eigen tuin is heerlijk. Je kunt als eigenaar zo in je boot kunt stappen richting de Kaag of het centrum van Leiden. Het gebruiksoppervlakte wonen is 247 m2, perceeloppervlakte is 590 m2, er zijn vier slaapkamers, drie badkamers en zelfs voor in de toekomst: gelijkvloers wonen behoort tot de mogelijkheden. De woning heeft een definitief energielabel A, een energiezuinig huis dus.
Niet vaak komt zo een woning van deze grootte en afwerking op de markt, dus wees er snel bij.

De woning staat midden op het perceel, rondom de woning is er veel groen, waardoor er veel privacy is. De woning heeft een eigen aanlegplaats aan de privé haven. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. De A4 autosnelweg en het centrum van Leiden zijn binnen 10 minuten bereikbaar.

De indeling is als volgt:
Kelder:
In de hal is middels een luik toegang tot de kelder (stahoogte). Ideaal voor het bewaren van levensmiddelen of bijvoorbeeld wijn, maar uiteraard ook te gebruiken als extra berging.

Begane grond:
De grote carport van 30 m2 zorgt voor een overdekte entree van de woning.
Binnenkomst in een zeer royale hal met vide, glas-in-lood ramen met afbeelding van Koggeschip en garderoberuimte. Deze hal geeft toegang tot alle vertrekken op de begane grond. Modern toilet met hangend closet en fonteintje. Daarnaast is een moderne badkamer met wastafel, vloerverwarming, douchecabine met stoomfunctie en massagestralen. Erg fijn bij deze woning is de bijkeuken met ruimte voor een wasmachine en droger. Deze staan op een verhoging. Wel zo handig. Verder is er naast veel bergruimte nog een wasbak met kraan met waterfilter en een ingebouwde strijkplank. Aangrenzend en vanuit de bijkeuken te bereiken is een aangebouwde houten berging die eveneens vanaf buiten te bereiken is. De woonkamer is vanuit de hal te bereiken via een fraaie messingkleurige taatsdeur met glas. De woonkamer met vloerverwarming en natuurstenen tegels is uitzonderlijk ruim en heeft meer dan voldoende ruimte voor een grote zithoek. Bij de zithoek is een schuifpui naar de tuin. De openhaard midden in de woonkamer geeft extra sfeer aan de ruimte. Bij de keuken is er meer dan voldoende ruimte voor een grote eethoek. De tafel die er nu staat heeft zelfs een lengte van 3.8 meter. Hier is een tweede schuifpui naar het aangrenzende terras met buitenhaard. De keuken is op maat gemaakt, is nog maar één jaar oud en heeft een groot kookeiland. Het aanrechtblad en de grote verzonken wasbak zijn van composiet met een marmerlook (Silestone). De combinatie van de marmerlook met messing details met zwart en houten kastjes maakt deze keuken echt tot een eyecatcher in de woning. De keuken heeft veel kastruimte en is vanzelfsprekend voorzien van alle mogelijke apparatuur, zo is er een inductie kookplaat van Bora met afzuigsysteem, twee vaatwassers, twee koelkasten, twee vriezers, een stoomoven, een combi-oven en een Quooker kraan. Verder is naast de woonkamer nog een apart gedeelte die nu in gebruik is als werkplek, voorzien van ook weer een schuifpui, maar dit zou natuurlijk ook speelhoek voor de kinderen kunnen zijn.

Eerste verdieping:
Deze verdieping is te bereiken middels een royale, massief eiken trap met bordes en fraaie ingebouwde ledspots. Ruime overloop met toegang tot alle vertrekken. Op deze verdieping zijn vier slaapkamers. Aan de voorzijde van de woning twee identieke slaapkamers. Aan de achterzijde de derde slaapkamer. De masterbedroom is de vierde slaapkamer. Deze straalt veel luxe uit, door de hoogwaardige afwerking met de grote inloopkast en is voorzien van airconditioning. Door de grote moderne schuifpui met frans balkon is er een fraai uitzicht richting rivier de Zijl. Vanuit de ouderslaapkamer is er toegang tot de eerste badkamer met ligbad, inloopdouche, toilet, vloerverwarming en dubbele wastafel met meubel. De tweede badkamer is vanaf de overloop te bereiken en deze is voorzien van een douche, wastafel en vloerverwarming. Op deze verdieping is een apart derde toilet met hangend closet met fonteintje. Alle kamers op deze verdieping zijn voorzien van vloerverwarming.

Tweede verdieping:
Via een vaste trap is de deze verdieping te bereiken. Deze verdieping heeft aan beide zijde van de trap 2 ruimtes met elk een Velux dakraam. Ideaal te gebruiken voor opslag, maar het is ook mogelijk om hier een kleinere slaapkamer te realiseren. Op deze verdieping staat de CV-ketel opgesteld.

Buiten:
Het perceel beschikt over een fraai aangelegde tuin rondom de woning, met een aantal terrassen en zitjes. Genoeg mogelijkheden om zowel de zon als de schaduw op te zoeken. Een leuk detail is de buiten openhaard op het terras. Hoe fijn is het om zo vanuit eigen tuin in uw boot te stappen om richting de Kaag of het centrum van Leiden te varen. De ligplaats is groot genoeg voor een flinke sloep of zeilboot. Auto parkeren op eigen terrein: natuurlijk daar is genoeg ruimte voor. Mocht een garage gewenst zijn, daar zijn al tekeningen en vergunning voor. Dit geldt ook voor een zelfde zinken kap die aan de achterzijde zit om ook aan de voorzijde te plaatsen.

Overige informatie:
– Gebruiksoppervlak wonen 247,4 m2
– Overige inpandige ruimte: (berging) 17,8 m2
– Gebouw gebonden buitenruimte (terras) 31,7 m2
– Inhoud: 903 m3
– Bouwjaar: 1978
– Warm water en verwarming middels HR-combiketel bouwjaar 2007
– Elektra: vernieuwde meterkast met voldoende groepen en aardlekschakelaars
– Parkeerplaats op eigen terrein voor meerdere auto’s
– Hal, woonkamer, werkkamer en keuken voorzien van fraaie natuurstenen vloer met
vloerverwarming
– Gehele eerste verdieping voorzien van een pvc eikenlook vloer met vloerverwarming
– Buiten zonwering aanwezig, die allen elektrisch te bedienen zijn.
– Mandelig perceel: 1/7 aandeel in het binnenhaven

A truly special offer! That qualification is more than apt for this special, detached villa located on a quaint inland port of the river ‘de Zijl’. This property was almost fully renovated in 2020 and in our opinion, every part of this property is in perfect order. The current owners really made it into something special. Be it the high-quality workmanship, the sleek modern side wall, or the placement of 23 solar panels. The entire building comes together to form one coherent well-coordinated whole, with a sharp eye for detail and finish. The docking site for a boat attached to your own garden is
delightful. As the future owner, you can board your boat and travel to the Kaag or Leiden’s center with ease. The usable space is 247m2, the total lot size is 590m2; there are four bedrooms, three bathrooms; in terms of accessibility features, it is possible to live completely on the ground floor. The property has an A-rank energy performance rating, the mark of energy-efficient living.

A property of this size and detailed finish is rare on the market, so sign up fast!
The villa is placed in the center of the lot, and it is surrounded by plenty of green space, with a lot of privacy as a result. The property has its own docking space in the private port. There is ample parking space on the lot. The A4 highway and the center of Leiden are within 10 minutes’ reach.

The property is organized as follows:
Basement:
From the entrance hallway, you can enter the basement through a hatch of standing height. It is ideal for storing groceries or wines, but can function as additional storage space just as easily.

Ground floor:
The large carport of 30m2 means the entrance to the property is roofed.
The entrance leads to a royal hallway with vide (multiple-floor open space), stained glass windows adorned with the image of a cog ship, and wardrobe space. This hall provides access to all rooms on the ground floor. There is a modern suspended toilet with a washing basin. There is also a modern bathroom with washing basin, floor heating, shower cabin with steaming function and massage jets. A real joy of this property is the side-kitchen with space for a washing machine and dryer – these are placed on a convenient elevation. Furthermore, besides ample storage space, there is a washing basin that has a tap with a water filter and a built-in ironing board. Attached to this space and accessible from the side kitchen, an extension was built in the form of a wooden shed, that can also be entered from the outside. You can access the living room from the main hall, through fine brass- colored folding doors with glass. The living room with floor heating and natural stone tiling is especially spacious and has more than enough room for a large seating corner. In the seating corner, there is a sliding door to the garden. The fireplace in the center of the living room adds extra atmosphere to this space. In the kitchen, there is sufficient space for a large dining corner. The dining table that is currently placed there, measures a full 3.8 meters. Here, there is a second sliding door leading onto the terrace with an outdoor fireplace. The kitchen was custom fitted, is just one year old, and has a large kitchen island installed. The countertop and the big sunken sink are made of composite with a marble look (Silestone). The combination of the marble look with the brass finish and the black and wooden cabinets, results in a kitchen that is truly eye-catching. The kitchen has lots of cabinet space and is – of course – equipped with all relevant appliances: there is a Bora-brand induction cooker with an extractor fan, two dishwashers, two fridges, two freezers, a steam cooker, a microwave oven, and a Quooker tap. Furthermore, there is a separate space next to the living room that is currently used as an office space, that also comes with a sliding door; however, this space can easily be used as a children’s play area, too.

First floor:
This floor can be reached through the royal, massive oak wooden stairs with a platform and built-in LED-lighting. It leads to a spacious corridor with access to all rooms. On this floor, there are four bedrooms. On the front side of the building, there are two identical bedrooms. In the back, there is a third bedroom. The master bedroom is the fourth bedroom: it exudes luxury, through the fine, detailed finish and large walk-in closet. It comes with air conditioning. A large sliding door with a French balcony opens up a delightful view in the direction of the ‘de Zijl’ river. From the master bedroom, there is access to the first bathroom with a bathtub, walk-in shower, toilet, floor heating, and a double washing basin with a cabinet. The second bathroom is accessible from the corridor and is equipped with a shower, washing basin, and floor heating. On this floor, there is a separate third suspended toilet with a wash basin. All rooms on this floor come with floor heating.

Second floor:
Via a fixed staircase you can reach this floor. This floor has two spaces, each with a Velux skylight, on either side of the staircase. It is an ideal space for storage, but a smaller bedroom can also be realized here. On this floor, you can find the central heating boiler.

Outside:
The lot comes with a well-kept garden surrounding the property, with multiple terraces and seats. There are plenty of opportunities to enjoy either the Sun or the shade. A fine detail is the outside fireplace on the terrace. It is an incredible joy to go for a boat trip from your own backyard, and head to the Kaag or enjoy the waters of the bustling Leiden city center. The docking space is big enough for a large dinghy or sailboat. Of course, there is also plenty of room to park cars on the lot. If you wish to have a dedicated car garage, the structural plans and permit for this are already available. The same goes for placing a zinc roof on the frontside of the property, the same as has already been installed on the back of the building.

Additional information:
– Usable living space: 247.4m2
– Miscellaneous indoor space (storage): 17.8m2
– Attached outdoor space (terrace): 31.7m2
– Volume: 903m3
– Year of construction: 1978
– Warm water and heating facilitated by HR combination boiler installed in 2007
– Electronics: modern meter box and sufficient fuses and safety switches
– Parking space on own lot for multiple cars
– Hallway, living room, office space, and kitchen all come with natural stone flooring and floor heating
– Entire first floor comes with a PVC, oak-like flooring with floor heating
– Outside, sun protection is present, which can be electrically operated
– Comes with co-owned space: 1/7th share of the inland port is included

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Koggewal
Huisnummer
2
Postcode
2317 GM
Stad
Leiden

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.450.000,- k.k.
Vraagprijs per m²
€ 5.871
Status
Verkocht
Aangeboden sinds
9 maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1978

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
247 m²
Perceeloppervlakte
699 m²
Inhoud
903 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
5 slaapkamers
Aantal kamers
8 kamers
Aantal badkamers
3 badkamers
Aantal woonlagen
4 woonlagen
Voorzieningen
1 ligbad, 3 douches, 1 toilet

Energie

Label
A
Label einddatum
09-06-2032
Isolatie
dakisolatie, vloer, dubbel glas, volledig geïsoleerd, HR-glas
Type ketel
HR-combiketel
Boiler jaar
2007
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in woonwijk, beschutte ligging, aan vaarwater

Interesse of vragen?

×