(4.3 / 5) 160

Appartement kopen in Leiden!

Leiden is een prachtige stad, dat men daar graag wilt wonen is dus ook niet zo gek. Leiden heeft naast veel leuke grachten met grachtenpanden, ook hippe restaurants en leuke koffietentjes. Om een appartement te kopen in Leiden is het handig om een NVM-makelaar met ruime ervaring in te schakelen, lees hieronder nog meer tips en tricks!

Leiden is voor de startende mensen op de woningmarkt een wat lastiger en stuggere plek. Gemiddeld moet een startende alleenstaande landelijk €19.000 euro eigen geld inleggen. In Leiden is dat een bedrag van circa €60.000 euro. Voor een startend stel is het circa €20.000 euro wat je moet inleggen van het eigen geld. Dat is een hoop geld, maar je kan je voorstellen dat het bij andere plekken zoals Wassenaar en Noordwijk nog hoger ligt.

Ook in de omliggende plaatsen zoals: Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude, zijn veel mooie plekken om te wonen, zo zijn deze plaatsen samen met Leiden een ideale streek om de vleugels te spreiden.

Bij het kopen van een appartement in Leiden, heb je nog wel keuzes uit verschillende type appartementen. Zo zijn er: studio’s, penthouses, flats, bovenwoningen, benedenwoningen en zelfs recreatieappartementen. Hypodomus heeft in zijn portfolio ook appartementen met mooie uitzichten op parken en Leiden Centraal.

Belangrijke punten voor het kopen van een appartement in Leiden

Er zijn altijd extra punten waar je op moet letten bij het kopen van een appartement. Hieronder zijn enkele belangrijke punten uitgeschreven:

Verken de buurt, ga bijvoorbeeld in de buurt een wandeling maken, zit op een terras of verken de mogelijkheden die de buurt biedt, zeker als je de buurt nog niet kent. 

Bezichtig overdag, daardoor vallen alle dingen beter op, waardoor je een completer beeld krijgt van hoe het huis er daadwerkelijk uitziet.

Neem een rationele beslissing, vaak zijn we emotioneel verbonden met een huis, wat logisch is. Maar probeer ook rationeel in te schatten of het huis bij je situatie past.

Onderzoek wat voor buren er naast je, onder je en zeker ook boven je wonen, bel bijvoorbeeld een keer aan voor een leuk gesprek.

Stel vragen, wij staan altijd open voor alle vragen die jullie hebben! 😀

Aankoopmakelaar van appartementen in Leiden en omgeving

Een makelaar moet van een toegevoegde waarde zijn bij het aankooptraject van een appartement in Leiden. Met dit in het achterhoofd helpt Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen, makelaar in Leiden & omgeving met het kopen van je droomhuis. Wij hebben als makelaar, gevestigd in Leiden kennis over de lokale woningmarkt en al meer dan twintig jaar ervaring. Daarbij draait het om jouw tevredenheid, een succesvolle aankoop van jouw droom appartement is ons visitekaartje. Bekijk hier ons appartementen aanbod! 😃

Mocht je interesse hebben om een appartement te kopen in Leiden of omgeving, dan staan we voor je klaar om te helpen!