(4.3 / 5) 160

Hypodomus, jouw makelaar in Hazerswoude!

Hazerswoude Dorp of Rijndijk?

De gemeente Hazerswoude bestaat al sinds jaar en dag uit twee verschillende kernen, namelijk; Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk. Tegenwoordig maakt Hazerswoude deel uit van de gemeente Rijnwoude. 

Zoals veel plekken langs de Oude Rijn was ook Hazerswoude een Romeinse nederzetting. Van de tijd daarna is weinig bekend, pas in 1281 verandert dit als Hazerwoude een ambacht wordt. Oorspronkelijk werd er turf gewonnen in dit gebied, wat ook nog steeds goed te zien is aan de iconische rechte kanalen (trekgaten) die zijn ontstaan door de vervening. 

Hazerswoude-Rijndijk vormt een lintbebouwing langs de weg naar Alphen aan den Rijn en ligt langs de zuidoever van de Oude Rijn. Hazerswoude-Dorp ligt ongeveer drie kilometer ten zuiden van Rijndijk. De ligging van beide dorpen maken huizen hier gewild. Enerzijds woon je namelijk heerlijk rustig, omgeven in de natuur van het Groene Hart, en tegelijkertijd ben je ook met een half uurtje fietsen in het bruisende Leiden en zelfs in minder dan 20 minuten in Alphen aan den Rijn.

Bij Hypodomus snappen wij maar al te goed dat een woning in Hazerswoude-Dorp of Hazerswoude-Rijndijk voor jou een goede optie is, als je zoekt naar een rustige woonplek in het Groene Hart, dat vlak bij leuke steden als Leiden of Alphen aan den Rijn ligt dan is het een perfecte optie.

Makelaar in Hazerswoude

Wijken in Hazerswoude

Hazerswoude bestaat dus uit twee kernen; Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk, dit zijn tevens de woonwijken van de dorpen. Qua inwonertal is Hazerswoude-Dorp iets groter, maar in beide dorpen zijn voldoende restaurants, cafés en supermarkten te vinden voor leuke uitjes en de dagelijkse boodschappen. Wie echter wat uitgebreider wil shoppen zal waarschijnlijk kiezen voor een uitstapje naar Alphen aan den Rijn of Leiden.

Beide dorpen hebben een klassiek Nederlands aanzicht. Omringt door polder, dijken, molens en kanalen ben je echt in Nederland. Naast de nieuwbouwwoningen zijn er nog veel sfeervolle jaren ‘30 woningen te vinden in deze gemeente.

Bezienswaardigheden Hazerswoude-Rijndijk

Watertoren
De meest bekende bezienswaardigheid van Hazerswoude-Rijndijk is waarschijnlijk de iconische watertoren. Deze watertoren dateert uit 1915 en is ontworpen door architect A.D. Heederik. Oorspronkelijk had de watertoren als functie om de waterdruk in het drop te regelen met zijn waterreservoir van 200.000 liter. Momenteel huisvest de toren een kantoor waardoor het nog een goede functie heeft.

Archeon Museumpark
Op fietsafstand van Hazerswoude-Rijndijk ligt het museumpark Archeon. In dit unieke openluchtmuseum waan je je helemaal terug in de tijd. Je beleeft de geschiedenis van Nederland vanaf de prehistorie rond 8800 voor Chr., de romeinse tijd, de Vikingen en de middeleeuwen.

In het park kun je tal van activiteiten ondernemen van vroeger, zoals zwaardvechten, een gladiatorengevecht bijwonen of touwen spinnen.

Bezienswaardigheden Hazerswoude-Dorp

Nieuw Leven Molen
De omgeving van Hazerswoude wordt omringt door molens en geeft dit dorp zijn oer hollandse aanzicht. Sommige molens werden gebruikt om het waterrijke gebied droog te pompen, ander molens om koren te malen. De Nieuw Leven Molen is één van die korenmolens en is te vinden in het centrum van Hazerswoude-Dorp. In de molen wordt door de molenaar nog altijd actief graan vermalen tot meel, de molen is open voor publiek en het winkeltje ook.

Wandelen en fietsen
Door haar ligging in het Groene Hart wordt Hazerswoude-Dorp omringt met wandel- en fietsroutes. Door middel van knooppunten kun je hier heerlijk wandelen en fietsen in de poldernatuur.

Huis kopen of verkopen in Hazerswoude

Door de mooie ligging van Hazerswoude-Dorp en Rijndijk zijn woningen hier in trek. Op het moment van schrijven staan er nog geen 70 woningen te koop in deze twee dorpen tezamen, het vinden van jouw perfecte woning in Hazerswoude kan dus lastig zijn.

Gelukkig heeft Hypodomus een paar mooie woningen in zowel Hazerswoude-dorp als Hazerswoude-Rijndijk. Voor het actuele aanbod kun je hier kijken voor Rijndijk of hier voor Hazerwoude-Dorp

Ben je niet opzoek naar een huis in Hazerswoude maar wil je er juist één verkopen? Ook dan ben je bij Hypodomus aan het goede adres, wij zijn namelijk altijd geïnteresseerd in het verkopen van jouw woning. We nemen alles met passie voor je uit handen en doen ons werk op eigentijdse manier met maximale aandacht. Het verkopen van een huis is tenslotte maatwerk!

Makelaar in Hazerswoude

De makelaars van Hypodomus hebben veel kennis van de markt in Hazerswoude-Dorp en Rijndijk door de nabije ligging van Hazerswoude en Leiden. Bij elkaar heeft het team van hypodomus al meer dan 25 jaar ervaring op de woningmarkt, dus ook voor Hazerswoude zijn wij ook jouw ideale makelaar.

Een gevalideerd taxatierapport in Hazerswoude-Dorp/Rijndijk

Over het algemeen zullen banken vragen om een ‘gevalideerd taxatierapport’ dat gemaakt is door een onafhankelijke instantie. Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen is aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en heeft daarmee de bevoegdheden om een dergelijk rapport op te stellen. Ben je dus opzoek naar een taxatierapport in Hazerswoude? Dan kun je zeker contact met ons opnemen.

Tijdens een taxatierapport zullen wij op de volgende punten letten;

  • staat van onderhoud;
  • inhoud en oppervlakte;
  • functionele indeling;
  • kwaliteit van constructie en gebruikte materialen;
  • rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad;
  • ligging van de woning in de directe omgeving.
  • Tevens nemen we contact op met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan en doen we een kadastraal onderzoek.

Wil je je huis verkopen, een nieuw huis kopen of je woning willen laten taxeren in Hazerswoude? Dan staan wij voor je klaar om te helpen! Neem dus vooral contact met ons op.

Mocht je interesse hebben om een huis te kopen, jouw huis te verkopen of taxatierapport op te stellen in Hazerswoude dan staan we voor je klaar om te helpen!