(4.3 / 5) 160

Jouw makelaar in Leiderdorp, Hypodomus! 😀

Leiden of Leiderdorp?

Het ontstaan van Leiderdorp gaat terug tot in de Romeinse tijd, het schijnt bewoond te zijn door soldaten van het Romeinse leger. Momenteel ligt Leiderdorp aan de ene kant aan Leiden en aan de andere kant aan het Groene Hart, de gemeenten Leiden en Leiderdorp worden gescheiden door de wateren; De Zijl en De Oude Rijn. Zo is er een mooie ligging tussen stad, water en land. 

Leiderdorp heeft een inwonersaantal van circa 28.000, daardoor is het gelijk een ideale plek voor mensen die op een rustigere plek willen, dan het wonen in een stad je biedt. Uiteraard is Leiderdorp in alle gemakken voorzien, zo is het van het centrum van Leiderdorp naar Leiden maar 10 minuten fietsen! 

Wijken in Leiderdorp

Volgens de statistieken kent Leiderdorp 15 verschillende wijken. De wijken waar de meeste mensen wonen zijn: Buitenhof, Voorhof, Leyhof en De Vogelwijk. Verder kent het dorp twee winkelcentra ‘’Santhorst’’ en ‘’De Winkelhof’’, ideale plekken voor de dagelijkse boodschappen.

Wat te doen in Leiderdorp

Park De Houtkamp
Oke misschien ligt het park inderdaad wel dicht langs de A4, maar mooi is het wel. In het park zijn onder andere een kinderboerderij, een speeltuin, heemtuin en een restaurant te vinden. In de zomer of op lekkere dagen zullen er ook activiteiten en optredens worden georganiseerd, ideaal om een keer een uitstapje naar te maken. 🚶‍♀️

Trixs trampoline park
Een leuk uitstapje met kinderen, bedrijfsfeestjes of team-uitjes is een bezoek brengen aan het trampoline park. Hier kunnen de kinderen ideaal spelen en beleven ze hun dag van hun leven.

Huis kopen of verkopen in Leiderdorp

Door de ideale ligging van Leiderdorp, het aanbod van woningen en de uitvalswegen is, Leiderdorp steeds populairder aan het worden om een huis te kopen. Op het moment van schrijven staan er op Funda 46 koopwoningen in Leiderdorp, waaronder dus ook aanbod van Hypodomus. Het aanbod van koopwoningen zijn er in alle prijsklassen en vormen.

Een gevalideerd taxatierapport in Leiderdorp

In veel gevallen zal de bank vragen om een ‘gevalideerd taxatierapport’ gemaakt door een onafhankelijke instantie. Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen is aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) en heeft daardoor de bevoegdheid om een gevalideerd taxatierapport op te stellen, zeker ook in Leiderdorp! 😉

Bij een taxatierapport letten wij op de volgende punten:

  • staat van onderhoud;
  • inhoud en oppervlakte;
  • functionele indeling;
  • kwaliteit van constructie en gebruikte materialen;
  • rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad;
  • ligging van de woning in de directe omgeving.

Tevens nemen we contact op met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan en doen we een kadastraal onderzoek.

Mocht je interesse hebben om een huis te kopen, jouw huis te verkopen of taxatierapport op te stellen in Leiderdorp dan staan we voor je klaar om te helpen!