(4.3 / 5) 160

Jouw makelaar in Oegstgeest!

Oegstgeest is een plaats gelegen ten noorden van Leiden vlakbij de Kagerplassen. Oegstgeest heeft een ideale ligging, het is namelijk 15 minuten fietsen naar het centrum van Leiden en Katwijk aan zee is op de fiets binnen 30 minuten te bereiken. 🚲

De plaats Oegstgeest is gelegen in de gelijknamige gemeente Oegstgeest. De gemeente telt circa vijftigduizend inwoners. De wijken waar de meeste mensen wonen zijn: Oranje Nassau, HaaswijkOost en Voscuyl. Wist je trouwens dat de naambordjes van de verschillende straten anders zijn dan in andere plaatsen? Het zijn namelijk rode bordjes met gele tekst, terwijl het in veel steden een blauw bordje is met witte tekst, zoek maar op! 😀

Wat te doen in Oegstgeest

Corpus
Wellicht de bekendste educatieve attractie in Oegstgeest is het museum; Corpus. In 55 minuten kan je een gehele reis maken door het menselijk lichaam, in het museum, start je in de knie en ga je via het gehele lichaam naar de hersenen toe. Het museum is voor alle leeftijden van kinderen vanaf 6 jaar, tot (jong) volwassenen, voor iedereen is het interessant! 

Hendrik Kraemerpark
Het Hendrik Kreamerpark in Oegstgeest heeft z’n 3,4 hectare aan grond om deels vrij toegankelijk doorheen te lopen. Het gebouw is een oude zendingshuis die in 1917 in gebruik is genomen. Het is een leuk park om in het weekend zomaar eens een paar uurtjes te vertoeven.

Huis kopen of verkopen in Oegstgeest

Door de ideale ligging van Oegstgeest, het aanbod van woningen en de uitvalswegen is, Oegstgeest steeds populairder aan het worden om een huis te kopen. Op het moment van schrijven staan er op Funda 72 koopwoningen in Oegstgeest, waaronder dus ook aanbod van Hypodomus, ideaal als je opzoek bent naar een makelaar in Oegstgeest. Het aanbod van koopwoningen zijn er in alle prijsklassen en vormen.

Een gevalideerd taxatierapport in Oegstgeest

In veel gevallen zal de bank vragen om een ‘gevalideerd taxatierapport’ gemaakt door een onafhankelijke instantie. Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen is aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) en heeft daardoor de bevoegdheid om een gevalideerd taxatierapport op te stellen, zeker ook in Leiderdorp! 😉

Bij een taxatierapport letten wij op de volgende punten:

  • staat van onderhoud;
  • inhoud en oppervlakte;
  • functionele indeling;
  • kwaliteit van constructie en gebruikte materialen;
  • rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad;
  • ligging van de woning in de directe omgeving.

Tevens nemen we contact op met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan en doen we een kadastraal onderzoek.

Mocht je interesse hebben om een huis te kopen, jouw huis verkopen of taxatierapport op te stellen in Oegstgeest dan staan we voor je klaar om te helpen!