(4.3 / 5) 160

Makelaar in Voorschoten!

Het prachtige dorp Voorschoten

Het prachtige dorp Voorschoten is gebouwd op een oude strandwal, een strandwal is een zandbank die boven zeeniveau ligt en is opgeworpen door de branding van de zee. Voorschoten is momenteel erg populair voor mensen die opzoek zijn naar een huis. Vandaar dat Hypodomus uw makelaar in Voorschoten is! Voorschoten telt momenteel circa zesentwintig duizend inwoners en grenst in het noorden aan de stad Leiden. Het dorp heeft een ideale ligging, omdat het dichtbij Leiden en de grote stad Den Haag is, maar binnen vijftien minuten zit je ook heerlijk op het strand bij Wassenaar. 

Voorschoten grenst in het oosten nog eens aan een prachtig recreatiegebied genaamd Vlietland, daar zijn tal van opties om te recreëren zoals zeilen, zwemmen, windsurfen en dobberen op het water.

Wijken in Voorschoten

Volgens de statistieken kent Voorschoten 12 verschillende wijken, dat is inclusief het centrum en het buitengebied. De wijken waar de meeste mensen wonen zijn: Noord-Hofland en Vlietwijk. Verder kent het dorp drie winkelcentra, Hofland, Adegeest en uiteraard het winkelcentrum in het Centrum. Het zijn ideale plekken om dagelijkse boodschappen te doen of om even te shoppen.

Huis kopen of verkopen in Voorschoten

Door de ideale ligging van Voorschoten, het aanbod van woningen en de uitvalswegen is, Voorschoten een populaire plek om een huis te kopen. Op het moment van schrijven staan er zo’n 136 woningen te koop in Voorschoten, waaronder dus ook aanbod van Hypodomus. Het aanbod van koopwoningen zijn er in alle prijsklassen en vormen.

Makelaar in Voorschoten

Leiden en Voorschoten zijn nauw met elkaar verbonden, waardoor de makelaars van Hypodomus ervaring en kennis hebben van de markt in Voorschoten. Bij elkaar heeft het team van Hypodomus al meer dan 25 jaar ervaring op de woningmarkt, daardoor zijn we ook uw ideale makelaar in Voorschoten. 

Een gevalideerd taxatierapport in Voorschoten

In veel gevallen zal de bank vragen om een ‘gevalideerd taxatierapport’ gemaakt door een onafhankelijke instantie. Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen is aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) en heeft daardoor de bevoegdheid om een gevalideerd taxatierapport op te stellen, zeker ook in Voorschoten! ?

Bij een taxatierapport letten wij op de volgende punten:

  • staat van onderhoud;
  • inhoud en oppervlakte;
  • functionele indeling;
  • kwaliteit van constructie en gebruikte materialen;
  • rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad;
  • ligging van de woning in de directe omgeving.
  • Tevens nemen we contact op met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan en doen we een kadastraal onderzoek.

Mocht je interesse hebben om een huis te kopen, jouw huis verkopen of taxatierapport op te stellen in Voorschoten dan staan we voor je klaar om te helpen!

Wat te doen in Voorschoten

Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde geeft een ontspannen en rustige uitstraling midden in de randstad. Als je het landgoed en kasteel bezoekt ga je terug in de tijd. Zo zijn er tal van dingen te zien zoals: oude familie collecties, portretten, beeldhouwkunst, keramiek, kostuums en uiteraard de prachtige kasteel vertrekken en mooie kamers. 

In 270 hectare landgoed is ook een het hof van Duivenvoorde gevestigd, waar je even lekker een drankje en een hapje kan doen in de zon, ideaal om even tot rust te komen! Kortom, een bezoekje aan het kasteel en het landgoed is de moeite zeker waard. 

Recreatiegebied Vlietland

Wie nog meer wilt ontspannen maar zeker ook wilt afkoelen is recreatiegebied Vlietland een goed idee. Men noemt het zelf ook wel: de Riviera van de Randstad. ?

Een mooie plek om even te zwemmen, te zeilen, een sloep te huren en lekker rond te dobberen of een georganiseerde festival te bezoeken. Kortom, aan activiteiten rondom recreatiegebied Vlietland geen gebrek.

Mocht je interesse hebben om een huis te kopen, jouw huis te verkopen of taxatierapport op te stellen in Voorschoten dan staan we voor je klaar om te helpen!