(4.3 / 5) 160

Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen, makelaar in Zoeterwoude!

Zoeterwoude, een mooi plekje met natuur!

Zoeterwoude is een gemeente die bestaat uit een aantal woonkernen, waaronder net zoals in Hazerswoude, Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk. De gemeente telt ongeveer 9.500 inwoners, en heeft een prachtige ligging. Zo ligt het in het noorden bij Zoeterwoude-Rijndijk aan de Oude Rijn en in het zuiden en westen aan prachtige watertjes.

Vanuit Zoeterwoude-Rijndijk fiets je binnen een kwartier naar het centrum van Leiden, maar ook de A4 is dichtbij. Den Haag is doordat de A4 goed te bereiken is ongeveer 25 minuten rijden, ideaal dus. 

Bij Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen snappen wij daarom ook goed waarom wonen in Zoeterwoude fijn is. Als je namelijk op zoek bent naar een wat rustigere plek, maar met de grote steden zoals Leiden en Den Haag om de hoek, maar met nog wel wat natuur mogelijkheden dan is dit de ideale plek.

Makelaar Zoeterwoude

Wijken in Zoeterwoude

Zoeterwoude bestaat dus zoals eerder vermeld uit meerdere  woonkernen waarbij Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk de bekendste zijn. In Rijndijk wonen ongeveer 2800 en in Dorp ongeveer 4.500, Zoeterwoude-Dorp is nog onderverdeeld in drie wijken: de Burgemeesterswijk, Bloemenweide en de Vogelweide.

In Zoeterwoude-Dorp heb je ook de Swetterhage, dat is een woon, werk en recreatie locatie voor ruim 340 mensen met een verstandelijke beperking. Men organiseert regelmatig open dagen om het reilen en zeilen onder de aandacht te brengen of om wellicht vrijwilliger te worden. 

Voor de dagelijkse boodschappen kan je zeker terecht in Zoeterwoude-Dorp, daar hebben ze een bakker, drogist, bloemist en andere faciliteiten, voor het echte shoppen kan je er natuurlijk voor kiezen om naar Leiden of Den Haag te gaan.

Bezienswaardigheden in Zoeterwoude

Natuurlijk kan er één ding niet ontbreken als het gaat om bezienswaardigheden in Zoeterwoude, de Heineken brouwerij is namelijk de grootste bierbrouwerij van Europa en is daar gevestigd sinds 1864. Of je er momenteel nog rondleidingen kan volgens is moeilijk vindbaar maar een complex die verbazing doet opwekken door zijn omvang is gegarandeerd. 

In Zoeterwoude kan je nog het echte boerenleven, proeven, zien en ervaren, zo zijn er veel weilanden, een aantal molens (de Barremolen, de Grote Molen en de Meerburgermolen), loeiende koeien en lokaal gemaakt kaasboerderijen. Het recreëren in groen en open weiland gebieden zorgt ervoor dat Zoeterwoude uniek is, zeker omdat het zo dichtbij Leiden ligt waardoor je binnen no time kan genieten van al het stads wat Leiden te bieden heeft.  

Kortom, tal van dingen te doen en een fijne plek om te wonen. Hypodomus helpt je graag bij het zoeken naar een fijne plek in Zoeterwoude. Ben je niet opzoek naar een koopwoning in Zoeterwoude maar wil je juist je eigen woning verkopen? Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen helpt jou graag verder en begeleiden jou zorgvuldig bij het verkoopproces. Het verkopen van een huis doen we op onze eigentijdse manier met maximale aandacht voor jou als verkoper, het verkopen van een huis is tenslotte maatwerk!

Huis kopen of verkopen in Zoeterwoude?

Zoeterwoude is een populaire plek om te wonen, het kan dan ook lastig zijn om de perfecte woning te vinden. Maar wij helpen jou graag verder opzoek naar de parel. Voor ons actuele aanbod met betrekking tot koopwoningen in Zoeterwoude kijk je hier

Wat natuurlijk ook kan is verhuizen uit Zoeterwoude, mocht je jouw huis willen verkopen dan ben je ook bij Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen aan het goede adres. Wij staan namelijk altijd voor je klaar om jouw woning goed in de markt te zetten en te verkopen. Dit doen we door ons werk te doen op een eigentijdse manier maar met maximale aandacht, zo kunnen wij jouw huis verkopen door maatwerk te leveren.

Makelaar in Zoeterwoude

De makelaars van Hypodomus hebben veel kennis van de huizenmarkt van Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk, dit komt door de ideale en nabije ligging van de plek aan Leiden. Het team van Hypodomus heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het makelaars landschap, zo kunnen wij jou met al je wensen op het gebied van aan- of verkopen van een huis helpen.

Een gevalideerd taxatierapport in Zoeterwoude-Dorp/Rijndijk

Over het algemeen zullen banken vragen om een ‘gevalideerd taxatierapport’ dat gemaakt is door een onafhankelijke instantie. Hypodomus Rijnbeek & Den Elsen is aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en heeft daarmee de bevoegdheden om een dergelijk rapport op te stellen. Ben je dus opzoek naar een taxatierapport in Zoeterwoude? Dan kun je zeker contact met ons opnemen.

Tijdens een taxatierapport zullen wij op de volgende punten letten;

  • staat van onderhoud;
  • inhoud en oppervlakte;
  • functionele indeling;
  • kwaliteit van constructie en gebruikte materialen;
  • rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad;
    ligging van de woning in de directe omgeving.

Tevens nemen we contact op met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan en doen we een kadastraal onderzoek. Wil je je huis verkopen, een nieuw huis kopen of je woning willen laten taxeren in Zoeterwoude? Dan staan wij voor je klaar om te helpen! Neem dus vooral contact met ons op.

Mocht je interesse hebben om een huis te kopen, jouw huis te verkopen of taxatierapport op te stellen in Zoeterwoude dan staan we voor je klaar om te helpen!