(4.3 / 5) 160

LeidenDwars Koornbrugsteeg 2-A€ 430.000,- k.k.

Bezichtiging aanvragen

Beschrijving

Wonen in het hart van historisch Leiden: Unieke kans!
Ontdek de charme van de Dwars Koornbrugsteeg 2-A, een prachtig pand uit 1875, gelegen in de bruisende binnenstad van Leiden. Dit huis combineert historische allure met mogelijkheden en heeft een woonoppervlakte van 93 m², verdeeld over drie ruime slaapkamers en de woonkamer.
Bij aankomst valt meteen de karakteristieke voorgevel op, met fraai pleisterwerk en schiftingen. Ook binnen vindt je enkele authentieke details zoals de paneeldeuren en balkenplafonds.

Leiden: Een stad vol historie en leven
Leiden, ook wel bekend als de “Sleutelstad”, is beroemd om zijn rijke historie, prachtige grachten, en indrukwekkende monumenten. De stad ademt cultuur met haar talloze musea, zoals het Rijksmuseum van Oudheden en Museum De Lakenhal. Daarnaast staat Leiden bekend om haar universiteit, de oudste van Nederland, die de stad een levendige en intellectuele sfeer geeft.
Leiden is een stad van ontdekkingen, met schilderachtige straatjes, verborgen hofjes en groene parken. De bruisende markten, gezellige terrassen en uitstekende restaurants zorgen ervoor dat er altijd iets te beleven valt. Daarnaast is de stad uitstekend bereikbaar, met een centraal station dat directe verbindingen biedt naar grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Modernisering naar eigen smaak
Hoewel dit pand vol karakter zit, biedt het ook de mogelijkheid om het geheel naar eigen wens te moderniseren. Dit is een perfecte kans voor liefhebbers van historische panden die een eigen stempel willen drukken op hun woonruimte. De woning straalt authenticiteit uit, maar kan met wat aandacht omgetoverd worden tot een moderne, comfortabele plek die volledig aansluit bij de woonwensen van nu.

De indeling is als volgt:
Verhoogde entree woning met toegang tot de hal en de meterkast. Vanuit de hal toegang tot de (leef)keuken/woonkamer. Achter de keuken bevindt zich de badkamer met douche, wastafel met wastafelmeubel en toilet. Naast de badkamer bevindt zich de trap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping
Overloop met toegang tot twee slaapkamers. Één ruime slaap kamer aan de voorzijde en de tweede slaap kamer aan de achterzijde. De tweede slaapkamer zou ook perfect fungeren als studeerkamer. Op de overloop is er ook nog een ingebouwde kastruimte. Verder is vanaf de overloop met de trap de tweede verdieping te bereiken.

Tweede verdieping
Overloop met toegang tot de grootste slaapkamer. Deze kamer loopt over de hele lengte van de woning.

Overige bijzonderheden:
– Gebruiksoppervlakte wonen: 92,6 m2
– Inhoud: 329 m3
– Bouwjaar: 1875
– Energielabel E
– Verwarming en warm water middels HR-combiketel
– Nimmer zelf gebruikt clausule van toepassing
– ‘As is, where is’ clausule van toepassing
– Vaste projectnotaris
– Opschortende voorwaarde van toepassing (woning wordt notarieel uit de akte van splitsing gehaald en als woonhuis ingeschreven in het kadaster)

Kenmerken

Adresgegevens

Straatnaam
Dwars Koornbrugsteeg
Huisnummer
2-A
Postcode
2311 EL
Stad
Leiden

Overdracht

Prijs
€ 430.000,- k.k.
Prijs per m²
€ 4.624
Status
Te koop
Aangeboden sinds
2 weken
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort huis
Woning
Bouwjaar
1875

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
93 m²
Perceeloppervlakte
30 m²
Inhoud
329 m³

Opmaak

Aantal slaapkamers
3 slaapkamers
Aantal kamers
4 kamers
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
1 toilet

Energie

Energieklasse
E
Einddatum energielabel
18-04-2033
Boiler jaar
2021
Boiler eigendom
Eigendom
CV ketel combiketel
Ja

Buitenruimte

Ligging
in centrum

Bezichtiging aanvragen

×

Afspraak Woning