(4.3 / 5) 160

Sleuteloverdracht

Vijf tips om je huis sneller te verkopen

Sta je op het punt om je woning te verkopen? Dan komen er veel verschillende zaken op je pad. Naast dat er het nodige moet worden geregeld om de woning te presenteren, zijn er ook veel zaken waar je wellicht weinig kennis van hebt. En dus kan de verkoop van een woning al snel als een tijdrovende klus aanvoelen.

Logisch dan ook, dat je streeft naar een optimaal verkoopproces dat het liefst zo snel mogelijk verloopt. In deze blog delen we dan ook graag onze ervaringen met je, zodat je de verkoop van je huis soepeler kunt laten verlopen en sneller de gewenste resultaten kunt behalen.
 

Een woning verkopen, wat komt daar nu allemaal bij kijken?

Het verkopen van een woning is niet in één dag geregeld. Van het maken van een verkoopstrategie tot het begeleiden van bezichtigingen en van de onderhandelingen tot de sleuteloverdracht, er komt best veel kijken voordat de woning daadwerkelijk verkocht is.

Met de onderstaande 5 tips kun je er in ieder geval voor zorgen dat de woning aantrekkelijker wordt voor een breder publiek.
 

1 – Zorg voor een neutraal ingerichte woning

Een belangrijk aspect om de woning met succes te verkopen is ervoor te zorgen dat je huis een neutrale uitstraling heeft. Potentiële kopers moeten zich kunnen voorstellen hoe ze hun eigen leven in de ruimte zouden kunnen leiden. Dit betekent dat persoonlijke spullen, foto’s, rommel en overmatige decoratie het beste uit het huis kunnen worden verwijderd.

Wanneer geïnteresseerden de woning bekijken willen ze, al dan niet onbewust, zichzelf al in de ruimte zien wonen. Met een neutrale inrichting, zonder te veel kleur en afleiding, wordt het gemakkelijker om te beoordelen of het huis écht iets voor hen kan zijn.
 

2 – Zorg voor professionele foto’s en video’s van de woning

Vandaag de dag draait de verkoop van een woning meer dan ooit om beeld. Daarom is het essentieel om te zorgen voor professionele foto’s en video’s van je woning. Professionele fotografie kan de ruimte optimaal in beeld brengen, de sfeer van de woning vastleggen en potentiële kopers inspireren om een bezichtiging te plannen.

Zo kan de fotograaf nadruk leggen op de sterke punten van de woning, maar ook zorgen dat de ruimtes optisch groter lijken. Maar ook professionele video’s, 360 graden tours en uitgebreide video-rondleidingen zorgen voor de nodige aandacht.
 

3 – Zorg voor voldoende lichtinval

Lichtinval in de woning is belangrijker dan je wellicht denkt. Het creëert namelijk een aangename sfeer en maakt de ruimte optisch groter en uitnodigender. Kies daarom voor lichte kleuren op de muren en raambekleding die het natuurlijke licht binnenlaten. Trek de rolgordijnen op, schuif de gordijnen naar de hoek en open de jaloezieën volledig om maximaal natuurlijk licht binnen te laten.
 

4 – Besteed aandacht aan de tuin of het balkon

Ook de tuin, het balkon of het dakterras spelen een belangrijke rol bij de eerste indruk die je woning maakt. Een goed onderhouden buitenruimte kan een gevoel van rust en ontspanning creëren en draagt bij aan de totale aantrekkingskracht van je huis. Zorg dan ook dat het onkruid uit de tuin is verwijderd, dat de tegels netjes zijn onderhouden en de tuinmeubelen in goede staat zijn.
 

5 – Schakel de expertise van een ervaren verkoopmakelaar in

Een verkoopmakelaar is er niet voor niets. Hij of zij kan namelijk een belangrijke rol spelen om het verkoopproces zo optimaal als mogelijk te laten verlopen. Door de expertise van een verkoopmakelaar in te schakelen, krijg je toegang tot waardevolle kennis en ervaring op het gebied van woningverkoop.
 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de verkoop van jouw woning?

Als ervaren makelaar in de regio Leiden gaan we graag voor je aan de slag om jouw woning onder een breed publiek te presenteren. We zetten ons actief in om de woning de aandacht te geven die het verdient, maken professionele foto’s van de ruimtes en zorgen voor een goede doorplaatsing op diverse kanalen.

Ook staan we bij Hypodomus Makelaars in Leiden klaar om bezichtigingen te begeleiden, onderhandelingen te voeren en je te ondersteunen tijdens iedere stap van het verkoopproces. Zo zorgen we samen voor een snelle verkoop van jouw woning. Wel zo prettig.